>PRZEPIS< Pasta harrisa
Harrisa to pasta chętnie spożywana przez miłośników smaku ostrego. Możesz kupić gotową pastę lub zrobić swoją w domu.
Dostępność: Smacznego :)
0,01 zł
>PRZEPIS< Kurczak z kiszonymi cytrynami
Prosty przepis na oryginalne danie. Dwa, trzy składniki, przyprawy, piekarnik. Kurczak pieczony z kiszonymi cytrynami. Limonkowy, owocowy smak mięsa doskonale będzie pasował do ryżu lub burgolu.
Dostępność: dostępny
>PRZEPIS< Dip Kishke Khadra
Dip Kishke Khadra to danie w stylu wiejskim, popularne zarówno w kuchni libańskiej, jak i syryjskiej. Bazą jest kasza burgol i jogurt.
Dostępność: dostępny
>PRZEPIS< Bakłażan zapiekany z mozzarellą i pomidorami
Zapiekanka z bakłażana, wyjątkowo atrakcyjne i pyszne danie. Nie tylko wegetarianie będą zachwyceni.
Dostępność: Smacznego :)
0,01 zł
>PRZEPIS< Połączenie kuchni europejskiej z arabską, czyli pudding daktylowy!
Pudding sam w sobie kojarzymy raczej z wyspami brytyjskimi... Zazwyczaj podawany jest w postaci ciepłego, rozpływającego się w ustach ciasta z dodatkiem specjalnego sosu i bitej śmietany lub kremu. Sama słodycz!
Łącząc danie typowe dla tego regionu z daktylami, które są bardzo popularne w kuchni arabskiej możemy wyczarować cudowny deser!
Dostępność: Smacznego :)
0,01 zł
>PRZEPIS< Makloubeh, czyli danie do góry nogami w wersji wegetariańskiej.
Odwrócone danie jednogarnkowe w wersji wegetariańskiej.
Dostępność: Smacznego :)
0,01 zł