

- Deser Sahlab, 500 g, 20 porcji
- Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
- Łubin słodki, 0,9 kg
- Napój z mango, 250 ml
- Ciasto knafeh (kadayif), baza do dań, 400 g
- Woda różana, 500 ml
- Habak, 50g
- Moghrabieh, mograbie, gruby kuskus z pszenicy, 900 g
- Napój z guawy, 250 ml
- Mariamija (mariamije) 50g
Dobre jedzenie podróżuje bez paszportu!
Poniżej znajdą Państwo przepisy na dania kuchni arabskiej, lub kuchnią arabską zainspirowane. Nasze ulubione dania. Te, które szczególnie chcemy polecić, które jadamy na codzień i które polubili nasi goście. Prawie wszystkie przezentowane poniżej potrawy są (lub mogą być) daniami wegetariańskimi. Przepisów będzie przybywać. Ponieważ lubimy bawić się gotowaniem i nie jesteśmy w tym naszym gotowaniu ortodoksyjni, może się zdarzyć przepisy przez nas proponowane mogą różnić się nieco od tych oryginalnych, które znacie z różnych źródeł. Dodatkowo - kuchnia arabska to przecież kuchnia kilku, kilkunastu krajów i narodowości. Również z tego faktu wynika różnorodność. I bardzo dobrze.
Zapraszamy do wypróbowania przepisów, lub tylko zaczerpnięcia inspiracji i poszukiwania nowych arabskich smaków i aromatów!
Z uwagą przeczytamy każdą opinię do przepisu. Chętnie wypróbujemy i umieścimy przepis, którym chcielibyście się podzielić z nami i innymi miłośnikami arabskich smaków i aromatów.
Uczmy się od siebie. Cieszmy gotowaniem. Dzielmy się ulubionymi arabskimi smakami i aromatami:)









