Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Kolendra - liście suszone, 20 g
Kolendra - liście suszone, 20 g
5,20 zł 5,20 zł
szt.
Sumak, 75 g
Sumak, 75 g
6,40 zł 5,90 zł
szt.
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
7,50 zł 5,90 zł
szt.
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa, Khater 800 g
34,90 zł 28,90 zł
szt.
Yerba mate Kharta Khadra 230 g
Yerba mate Kharta Khadra 230 g
12,90 zł 9,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
12,80 zł 8,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
139,00 zł 129,00 zł
szt.
Przyprawa do ryby, 50 g
Przyprawa do ryby, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
Woda z kwiatów pomarańczy, 500 ml
16,90 zł 14,90 zł
szt.

>Przepis< Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ciasto z żytniej mąki z melasą daktylową i jabłkiem

Ciasto z gatunku zdrowych i smacznych. Mąka żytnia, otręby lub płatki owsiane, melasa daktylowa, pistacje. Szybko się robi jeszcze szybciej znika ;) Świetny sposób na zagospodarowanie słodkiej melasy, którą zastępujemy cukier.

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłko pokroić w kostkę, zasypać cynamonem. Mąkę, płatki, proszek wymieszać w miseczce.

W rondelku rozpuścić masło, dodać melasę, jajko i mleko. Wymieszać do połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Połączyć z suchymi składnikami na jednolitą masę, bez grudek. Dodać jabłko. Wyłożyć do formy keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej płatkami owsianymi. Piec ok 45-50 min. w temp. 170 st. Po 30 min pieczenia można ciasto przykryć folią aluminiową, by płatki migdałów pozostały złote.

Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokroić na kawałki, polać melasą i zjadać!

Saha ła hana!

Smacznego :)

Źródło inspiracji: strona mojewypieki.com

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

4 listopada 2016

Bardzo smaczne i nie skomplikowane w przygotowaniu i pieczeniu ciasto, no i ta świadomość, że bez mąki pszennej i bez cukru. Jutro piekę kolejne, zamierzam zamiast pistacji dać orzech włoski odpowiednio rozdrobniony.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl