Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, kartonik
Urządzenie - forma do przygotowania falafela 5 cm, kartonik
23,90 zł 19,90 zł
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g
Przyprawa do ciasta kaak (kahk), 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Pestki dyni prażone Al-Samir, 300 g
Pestki dyni prażone Al-Samir, 300 g
19,90 zł 17,90 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa Segmen, 300 g
Tahini, tahina, pasta sezamowa Segmen, 300 g
15,90 zł 14,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
19,90 zł 15,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
12,80 zł 8,90 zł
szt.
Przyprawa do baraniny, 40g
Przyprawa do baraniny, 40g
5,50 zł 5,50 zł
szt.
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 0.5 kg
Basboosa, Namura - ciasto i deser w jednym, 0.5 kg
29,00 zł 24,90 zł
szt.
Konfitura z czarnej morwy damasceńskiej, Durra 430 g
Konfitura z czarnej morwy damasceńskiej, Durra 430 g
19,90 zł 14,90 zł
szt.

>PRZEPIS< Thoum (tuom). Krem czosnkowy najlepszy

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Thoum (tuom). Krem czosnkowy najlepszy

Sos, krem czosnkowy, od którego jesteśmy uzależnieni. Ma kremową, nieco sztywną konsystencję, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka, do shawarmy. Rozsmarowany na picie lub chlebie jest wspaniałą bazą do charakternej kanapki.

Procedura przygotowania sosu nie jest trudna, wymaga jedynie nieco cierpliwości i uwagi. I kilku podstawowych składników. Jak raz zrobisz ten kremowy sos i spróbujesz, a jesteś przyjacielem czosnku, będziesz do niego często wracać.

Składniki

  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 200 ml oliwy
  • białko jednego jajka
  • sok z połowy cytryny
  • 2-3 łyżki wody gazowanej


Przygotowanie

W pierwszej kolejności trzeba zmiażdżyć czosnek. Najlepiej w moździeżu z odrobiną soli. Ewentualnie praską. Masę czoskową należy przełożyć do miseczki lub wyższego pojemnika, dodać sól (można użyć blendera). Dodać białko jajka. Ubić do uzyskania białej czoskowej piany (nie będzie sztywna). Małymi porcjami dodawać oliwę. Miksować na średnich obrotach uważając, by zbyt szybkie dodawanie oliwy nie zważyło emulgującej masy. Pod koniec dolewania oliwy dodać ją na zmianę z sokiem z cutryny. Na sam koniec dodać wodę gazowaną, która sprawi, że sos nabierze bardzo kremowej konsystencji. Gotowe:)

Saha ła hana!

Opinie o produkcie (1)

26 czerwca 2015

użyłem oliwy hiszpańskiej Goya, wyszło znakomicie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl