Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
Zatar (Zaatar) Halabi, receptura syryjska, 454 g
19,90 zł 15,90 zł
szt.
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
Okra zielona suszona, bamya, bamia, 200 g
44,90 zł 39,90 zł
szt.
Ajvar łagodny, 350 g
Ajvar łagodny, 350 g
14,90 zł 13,90 zł
szt.
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
Papryka wędzona, słodka mielona, 50 g
7,50 zł 5,90 zł
szt.
Kumin ziarno, 50 g
Kumin ziarno, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g
Przyprawa do mięsa Döner, 75 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Przyprawa do kiełbasek sojok, 50 g
Przyprawa do kiełbasek sojok, 50 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Garam Masala, 50 g
Garam Masala, 50 g
5,20 zł 5,20 zł
szt.
Biały ser do borek, 1500 g
Biały ser do borek, 1500 g
24,90 zł 22,90 zł
szt.
Mieszanka orzechów i pestek, 300 g
Mieszanka orzechów i pestek, 300 g
17,60 zł 16,90 zł
szt.
Hommos, humus tahina (Msabahha), 380 g
Hommos, humus tahina (Msabahha), 380 g
5,20 zł 3,90 zł
szt.

Przerwa w wysyłkach 30.10. - 03.11. br

WAŻNA WIADOMOŚĆ!
w tygodniu 30.10-3.11. br, z powodu świąt w Polsce i Niemczech, nie będziemy realizować wysyłek z arabskie.pl. Zamówienia złożone w tygodniu poprzedzającym tydzień świąteczny będą miały wydłużony czas realizacji. Prosimy o uwzględnienie powyższego przy planowaniu zakupów.

>PRZEPIS< Makdousy z fasolki szparagowej

Dostępność: Smacznego :)
Cena: 0,01 zł 0.01
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Makdousy z fasolki szparagowej

Ciekawa odmiana popularnej bliskowschodniej przekąski.

  • 0,5 - 1 kg fasolki szparagowej, zółtej lub zielonej
  • 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 główki czosnku
  • 1 łyżeczka harrisy lub papryki czerwonej
  • sól do smaku (0,5 - 1 łyżeczka)
  • 80-100 ml oliwy

Ugotować oczyszczoną i pokrojoną fasolkę al dente, czyli na pół twardo, chrupko. Orzechy, czosnek, harrisę (paprykę) zemleć w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Masa powinna zachować strukturę grubej kaszy. Wymieszać z fasolką, ułożyć ciasno w słoiku lub innym naczyniu i zalać oliwą. Ostateczny smak dania może być dość indywidualny - jeśli nie przepadamy za czosnkiem dajmy go mniej. Masy orzechowej może być więcej lub mniej. Także oliwy. Radzimy popróbować i znaleźć ulubiony smak.

Potrawę można jeść od razu po przygotowaniu. Jeśli zdecydujemy się poczekać 3-4 dni uzyskamy wówczas kiszonkę na wzór makdusów, czyli bakłażanów faszerowanych orzechami i czoskiem, które są kiszone właśnie. W obydwu wersjach pyszne danie. Na kolację lub przekąskę. Jako dodatek do pieczywa czy mięsa z grilla. Polecamy spróbować :)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl