Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Wysyłamy do paczkomatów!


  Wysyłamy do paczkomatu!

Google translate

Sklep Arabskie.pl - opinie klientów

Newsletter - zapisz się :)
Wyślij swój adres e-mail, by otrzymywać informacje ze sklepu ARABSKIE smaki i aromaty. Nowości, promocje, nowe przepisy i nie tylko. Zapraszamy :)
Promocje
Czosnek suszony mielony, 75 g
Czosnek suszony mielony, 75 g
6,40 zł 5,90 zł
szt.
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
Zielone oliwki ekstra libańskie, 2900 g
69,90 zł 59,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
Zatar (Zaatar) Abido, 500 gr
19,90 zł 16,90 zł
szt.
Chili Con Carne 50 g
Chili Con Carne 50 g
5,60 zł 5,60 zł
szt.
Kozieradka, helbe, 50 g
Kozieradka, helbe, 50 g
4,90 zł 4,90 zł
szt.
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
Melasa, syrop z granatów. Grenadine Molases, 250 ml
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
Cieciorka gotowana, puszka 800 g
12,80 zł 8,90 zł
szt.
Chałwa waniliowa, Durra 350 g
Chałwa waniliowa, Durra 350 g
22,90 zł 18,90 zł
szt.
Przyprawa do białego sera i labneh, 30 g
Przyprawa do białego sera i labneh, 30 g
5,20 zł 5,20 zł
szt.
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
Tahini, tahina, pasta sezamowa, 3,5 kg
139,00 zł 129,00 zł
szt.
Sambal Oelek, 370 g
Sambal Oelek, 370 g
12,90 zł 9,90 zł
szt.
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
Zatar (Zaatar) Al Salam, 1000 gr
35,90 zł 29,90 zł
szt.

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 0.5 kg

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3-5 dni robocze
Cena: 12,90 zł 12.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kuskus Ferrero, ziarno średniej grubości, 500 g

Średniej grubości, doskonałej jakości kuskus - tradycyjny dodatek do dań w krajach Magrebu.

Opakowanie 0.5 kg

 

WIKIPEDIA: Kuskus (arab. kaskasa – tłuc, rozbijać) – tradycyjny produkt spożywczy łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Wywodzi się z krajów Maghrebu (północno-zachodnia Afryka) i ma postać okrągłych ziaren o średnicy rzędu 1 mm otrzymywanych z pszenicy twardej. Tradycyjnie był materiałem odpadowym przy mieleniu pszenicy w prymitywnych, kamiennych żarnach. Gruba pozostałość z mielenia pszenicy była odsiewana z mąki, namaczana w wodzie, oprószana właściwą mąką i sprzedawana jako kuskus. Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. Otrzymany granulat jest przesiewany przez sita o odpowiedniej średnicy. Jednak w handlu wciąż można spotkać kuskus produkowany z rozdrobnionych ziaren pszenicy, choć najczęściej przy udziale nowoczesnych technologii.

Kuskus gotuje się na parze, ponad gotującym się mięsem i warzywami, lub zalewa wrzątkiem i odstawia na kilka minut, aby nasiąknął wodą. Dobrze przygotowany kuskus powinien być sypki. Podaje się go z różnymi dodatkami, przede wszystkim z baraniną. Do kuskusu można podać także drób oraz rybę lub przesmażyć razem z warzywami, np. z dynią, bądź zalać przyprawionym bulionem.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl